tisdag, oktober 07, 2008

"Vi har inte diskuterat med dem"

Två riksdagsmotioner, som båda vill riva upp FRA-lagen och tillsätta en parlamentarisk utredning, har skrivits. Två saker finns att säga om detta.
Den första är att s och mp fortsätter mobba ut v, genom att inte ha inviterat dem att göra gemensam sak trots att man visste sig ha samma grundläggande inställning i frågan. "- Det här är en uppföljning av den uppgörelse vi hade med socialdemokraterna i Almedalen i somras. Då tyckte Lars Ohly att det var dåligt, men nu tycks de ha tänkt om. Men vi har inte diskuterat med dem, säger miljöpartiets språkrör Peter Eriksson till TT." Det Lars Ohly tyckte var dåligt, hördu Eriksson, var ju att bli lämnad utanför. Och nu lämnar ni honom utanför igen. Det är ogeneröst, barnsligt och illavarslande för livet efter nästa riksdagsval. Och det visar att man inte heller på oppositionssidan förmår se vad som faktiskt är viktigast: det partipolitiska spelet eller kampen mot en integritetskränkande och potentiellt farlig lagstiftning.
Den andra är att kampen mot FRA fortsätter, även utanför bloggosfären. Och det är bra. För trots att de femton punkter regeringen presenterat som preciseringar och förbättringar av lagen förvisso ter sig bra vid en första anblick så kvarstår, som många före mig konstaterat, en hel del frågetecken. Framför allt efter punkt nr fjorton, skulle jag vilja säga.

Som ett ps skulle jag vilja framföra önskemålet att slippa höra tjatet om "vanliga svenskar" framöver i FRA-diskussionen. Det är inte bara "vanliga svenskar" som kommunicerar med andra "vanliga svenskar" som behöver skydd undan integritetskränkningar och hotande övergrepp. Det är också lite ovanligare svenskar som kommunicerar mycket med folk utanför Sverige. Alla ska komma i åtnjutande av samma mänskliga rättigheter.

Läs också: Christian Engström, Kullenberg, Drottningsylt

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fra är en skitkorv förtäckt med chocklad , parfymerad , massor med grädde och garnering spritsad med orden lita på mig ät mig jag är god.

Den står på silverfat och i konditoriet döljs den av andra bakelsers dofter och utseenden.

Man får den förpackad i guldplätterat papper och glitterband.

När man sedan tar en tugga är det försent,, man är redan förgiftad och dör,, bakelsen ligger brevid och skitkorven i den börjar förmultna och maskarna kryper över till liket och startar föruttnelse processen fortare.

Mördad av en bakelse/ lurad av Fra.

Inför direkt demokrati nu.

Freedom Fur Alle.

Exponera Bilderberger.

F_NWO.

Charlotte W sa...

Vad Bilderberggruppen har med detta att göra är för mig obegripligt.

Anonym sa...

Tyvär har det allt med saken och göra min kära själ.

Historian är lång man måste gräva massor.

lev länge och väl.


Make Love Not War.

Calm The Monkey Mind And Awaken The Inner Force Establish Contact Between The Inner Guru And the Deciple.

Bästa önskningar till dig.'

Live in peace, wisdome and health.

Charlotte W sa...

Då får jag väl önska dig detsamma.