onsdag, september 03, 2008

Sociogrammen förklarade

Ett av de inslag i Centerpartiets FRA-hearing som väckte störst undran var Mark Klambergs bruk av begreppet sociogram och den brist på diskussion som följde. Idag förklarar Klamberg, i sällskap av bl a goda bloggkollegorna Kalle Palmås och Christopher Kullenberg, personerna bakom nätverket stoppafralagen.nu samt min gamle nemesis Pär Ström, vad det där med sociogrammen egentligen innebär. På DN Debatt.
Har du inte läst artikeln redan så kan jag bara rekommendera att du gör det. Den är utan tvivel det viktigaste, det mest centrala inlägget i debatten om FRA-lagen. Du kommer att känna dig lite matt när du läser den. Men tänk efter, förvånar dig egentligen det som kommer fram i texten?

Några av alla de som kommenterar läsvärt: Opassande, Marys moderata karameller, Kirira, Morrica, Scaber Nestor, Falkvinge.

För övrigt: fantastiska Kunskapskanalen sänder fem stycken utfrågningar om FRA under rubriken Forum FRA. Del två finns att se här, men först på lördag kommer det också att kunna höras, och det kommer dessutom att sändas i tv på nytt på fredag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, nu måste väl ändå De Fyras (Tolgfors, Reinfeldt, Åkesson, Björklund) Gäng börja fatta vad det handlar om.

Charlotte W sa...

Man kan ju hoppas...fast jag tror de kommer att låtsas som ingenting, snarast. Vad man undrar är ju om de verkligen inte vetat om det här. Det kommer vi kanske aldrig att få reda på?