söndag, september 20, 2009

Nej, Ahmadinejad har inte sagt något nytt

Ali Esbati hävdar idag att det förintelseförnekande som Mahmoud Ahmadinejads tal på den s k Qodsdagen innehöll skulle representera något nytt. Så är det förstås inte alls och det är en närmast osannolik blindhet Esbati visar upp när han hävdar att den iranske presidenten tidigare skulle ha varit utsatt för en kampanj som orättfärdigt stämplat honom som antisemit och förintelseförnekare.
Det är i sanning svårt att förstå varför man på vissa håll inom vänstern är/har varit så angelägen att bortförklara tidigare uttalanden av Ahmadinejad. Vad tror man egentligen var meningen med den förintelsekonferens som hölls i Iran 2006? Varför, tror man, innehöll originalmanus till det tal som hölls i Geneve i april en formulering som "the ambigous and dubious question of holocaust"? Och varför bryr man sig inte om att försöka se det tal som faktiskt hölls som en helhet, där "sionismen" betyder något helt annat och mer än den israeliska regimen?
Visserligen är det skönt att Esbati inte bortförklarar även detta senaste Ahmadinejadövertramp. Men varför har inte fjällen fallit för ögonen lite tidigare?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Musen som röt, Ahmadinejad, går på i ullstrumporna som vanligt. Inget nytt där. Så sant som sagt. Han är nog nöjd med sin publik som lyssnar på honom. På hemmaplan och annorstädes. Usch!
EL

Charlotte W sa...

"Usch" var ordet.

Torbjörn Karfunkel sa...

Musen som röt? Ett mycket obehagligt avfärdande. Möss har inte kärnvapen.

Charlotte W sa...

Kan du med säkerhet säga att Iran har det?

Anonym sa...

Torbjörn
Och de ryter inte heller. Nej, men de kan få:-) Det skulle ha varit råttan men så hette inte filmen:-))
EL

Anonym sa...

Jag tror att Ali Esbati har dubbla ögonlock/fjäll, reptillikt faktiskt, vad gäller ett land, Israel.

"...Israel är och förblir inom överskådlig tid det största hotet mot fred och säkerhet i Mellanöstern...", skriver Esbati. Inget omnämnande av konflikten och problematiken, oförmågan av palestinier att enas, oförmågan av parterna att förhandla, kompromissa, inte parternas ageranden, inte Hamas, inte Hezbollah eller det fortsatta hotet mot Israels existens. Syndabockstänkande i full utstyrsel, komplett tjocka, tjocka fjäll för ögonen. Och vilken propagaqndamakare han är sen. Som slagord och direkta lögner har runnit från hans blogg under åren...tell me to shut up, Charlotte! :)

A-K Roth

Charlotte W sa...

Äsch, det har jag inte hjärta att göra...