måndag, februari 16, 2009

Fascismen har segrat!

Nä, rubriken är inte helt seriös. Men DET HÄR gör mig rätt förtvivlad:

"Sosse", det bör miljöpartister inte längre kalla sina socialdemokratiska kolleger. Detta enligt ett påbud från partikansliet i Stockholm, som också innehåller regler om "prydlig klädsel".

Alltså, skogsmulleköret har aldrig tillhört mina favoriter bland subkulturella stilinriktningar. Men det är i alla fall nåt annat. Än det slätkammade och tillrättalagda. Vad blir det härnäst? Ett tillbakasteg från du-reformen? Niganden och bockanden och "kandidaten" hit och "fru doktorinnan" dit? Mössan i hand och "tack goe herrn" till chefen?

10 kommentarer:

Heiti Ernits sa...

Jag fattar inte riktiht. Jag är ändå hyfsat aktiv - men detta har gått mig helt förbi? Inte ett ord eller påbud har mig veteligen gått ut via några som helst informationskanaler: gittan, web, mail eller facebook...Måste vara någon slags missförstånd, se bla detta:

http://hd.se/inrikes/2009/02/16/miljoepartiet-foernekar-sosse/

Heiti Ernits sa...

http://www.sr.se/cgi-bin/halland/program/index.asp?ProgramID=2118

Charlotte W sa...

Fast jag tycker inte radioinslaget gör saken bättre egentligen. Jag tycker att de som har "mulleklädstil" blir lite förlöjligade, och att det är egendomligt att saken överhuvudtaget diskuteras i partiet.

Heiti Ernits sa...

Om det är som det påstås - så är detta oerhört olyckligt :/

Konstapan sa...

Ordning über alles. "Prydlig klädsel", ja vad är det egentligen? Kostym och dräkt? Inga jeans? Kanske dags att fixa casual fridays i riksdagen...

Anonym sa...

Har jag fattat rätt, att direktivet kom från (mp), att det inte var en vädjan från (s)?

A-K

Charlotte W sa...

Kunstaffe: ja det är sorgligt. Nästan så man önskar sig en ny proggrörelse. Hoola, Gärdet! :-)

A-K: historien förtäljer inget om något direktiv från (s). Man kan ju spekulera... fast varför de skulle protestera mot ett ord som de säkert använder själva fattar jag inte.

Anonym sa...

Nästan lika pinsamt som Mona Sahlins "S we can". (För övrigt visste jag inte att "sosse" var något en socialdemokrat inte ville bli kallad.)

Anonym sa...

"inte jag *heller*" skulle det stå.

Charlotte W sa...

Nä, jag tror att mp har gjort detta på eget bevåg. Inte ens (s) (förlåt sossar!) kan väl vara så härsklystna att de går in & kräver att ett annat parti inte ska kalla dem sossar.
Men va fan vet jag egentligen. Ni partimedlemmar vet förstås bättre hur det ligger till, egentligen...