torsdag, januari 24, 2008

Ja! Aj!

Det gör ont att finna sig ståendes på samma sida som en moderat och en folkpartist när de gör ett ställningstagande som går på tvärs mot i princip resten av det politiska etablissemanget. Det gör ont djupt nere i den vänsterliberala kamfertantens själ.
Men det är inget att göra åt. Per Hagwall och Erik Svansbro har helt enkelt rätt: Sexköpslagen är en flopp!
Det är uppenbart att Hagwall och Svansbro frekventerar Isabella Lunds blogg:

I början av januari var en brittisk delegation här inför en översyn av de brittiska prostitutionslagarna.
Biträdande inrikesminister Vernon Coaker träffade den vanliga uppsättningen svenska myndighets­representanter, men också strippan Pye Jakobson, representant för sexsäljarnas nätverk. Mötet rapporterades utförligt i BBC men knappast alls i svenska medier. Pye Jakobson reste sedan som inbjuden talare till det brittiska parlamentet (!).
I den svenska riksdagen kunde man den 23 oktober 2007 höra justitieminister Beatrice Ask säga följande om Europarådets rekommendation att låta prostituerade komma till tals i alla frågor som rör dem:
“Det är en främmande syn, en ståndpunkt som är väldigt svår att förena med den syn på prostitution som jag tycker att man ska ha”.
Resten av debattörerna – från ­höger till vänster – var ense med justitieministern om att de visste bättre än de som faktiskt levde i verksamhetens verklighet.


Den som läser Lunds blogg känner väl igen sig.
Och nog kan man tycka att det vore ännu roligare om en sexsäljare själv kunde medverka på Brännpunktssidan. Men i gengäld medverkar Isabella i programmet Debatt på TV1 i afton, kl 22.00. Lycka till Isabella!
(Knorr: det är ju mitt i konståkningen! Men vad gör man inte...)

Ps. I en tidigare postning skrev jag om kvällens debattprogram att om vi "slipper de gamla parhästarna "Finns det några lyckliga horor?" och "Skulle du vilja att din dotter prostituerar sig?" från programledarens eller Isabellas debattmotståndares sida så lovar jag skriva en helt gnällfri postning här på min blogg"... På Debatts hemsida står: Den lyckliga horan - finns hon? Debatt ställer frågan till feminister och prostituerade. Gottogottogottogott, som de tyska tanterna brukar sucka. Ni får nog stå ut med mitt gnäll ett bra tag till, kära bloggläsare.

Inga kommentarer: