fredag, maj 18, 2012

Identitetsproblematik

Ett litet gäng filmer som handlar om könsidentitet, eller könsöverskridanden, -överträdelser eller vad man vill kalla det, har hittat till biograferna i år (Pojktanten får dock inte premiär förrän i september). Jag skriver om dem i en krönika i Kristianstadsbladet i dag.
Mer komisk, nej rent ut sagt grotesk, är den identitetsförvirring som Ingmar Karlsson skapat omkring skribenten Anna Ekström. Jag försöker och försöker förstå hur det har gått till i Karlssons hjärna när han slöt sig till att en skribent som skriver under eget namn skulle vara anonym(!) och egentligen inte finnas. Ännu konstigare är det att många nu faktiskt kallar Anna Ekström för anonym. "Den anonyma Anna Ekström...." Man ser det på Facebook, Flashback, lite varstans. Och att en antisemitisk pöbel är snart att ta till sig tanken att det är själva Mossad, eller nåt, som ligger bakom namnet Anna Ekström, är förstås inget man undrar över, men att många andra utanför denna direkta "pöbel" också tänker i någon form av liknande banor är nästan skrämmande. Naturligtvis är det också oerhört komiskt. Att tänka sig att någon eller några under åratal skulle utge sig för att vara denna skribent och delta i debatter som främst rör antisemtism men, som kamouflage, också gå i polemik mot Sverigedemokraterna, diskutera synen på religion i samhället, katolicism m.m. Ringa runt till redaktörer och andra (jag känner personligen två personer som pratat med Ekström i telefon) och då kanske anlägga en speciell "Ekström-stämma", för att så småningom kuna sätta sin krona på verket, vilket då skulle vara att förtala Ingmar Karlsson och inleda en kampanj mot honom.
Tankegången är lika bisarr och skrattretande som fascinerande, och jag kan bara förstå den som en exemplarisk demonstration av paranoid antisemitism. Här, tänker sig Karlsson & kompani, ser vi hur "de" i praktiken stämplar all israelkritik som antisemitism och därmed tystar den! De maskerar sig och bakom var och en av dessa masker ligger det större och mäktigare intressen! Det var ju också Svensk Israelinformation som Karlsson först tänkte sig skulle ligga bakom namnet Anna Ekström. Och på hans Facebooksida skriver kompisen och vapendragaren Gunnel Werner: "Otroligt att de inte fattar att de är utnyttjade av en ledare, som tror sig var smartast av alla Guds utsedda." Någonstans drar en ondskefull entitet i trådarna till alla marionetter som duktigt dansar till den musik som ska föra oss alla -- utom De Utvalda, herrefolket -- utför stupet....

4 kommentarer:

Anna sa...

Du har helt rätt i det där med "anonym" - jag kallade ju henne också för anonym, i brist på ett bättre ord för "har inte gått ut med personbeskrivning offentligt". Hon var ju aldrig varken anonym eller en pseudonym. Intressant är ju också att Ingmar Karlsson nu sent omsider valt att följa sakfrågespåret (enstatslösningen som den tydligen förekommer i hans bok) istället för "Anna Ekström är en pseudonym för en sionistisk konspiration i Sverige"-spåret". Det kunde han kanske gjort från början istället för att starta ett drev som lett till personförföljelse och diverse osakliga och rätt vidriga påhopp på folk som stött Anna Ekströms rätt att inte uppge adress och telefonnummer till Ingmar Karlsson? Kul också att han i dagarna blev vän med Mohamed Omar, av alla människor.

Charlotte W sa...

Ha. Mohamed Omar you say... Tja det är väl inte så överraskande egentligen...
Jo, jag förstod att du menade så med anonym. Men alla gör väl inte det och vissa övertar Karlssons beskrivning helt okritiskt. Nu kan han ju inte köra vidare på det spåret eftersom Karin Olsson på Expressen exponerat honom där.

A-K Roth sa...

Anna Ekströms blogg har nu tagits bort, ser jag. Anna Ekström förföljdes av nynazisterna på Flashback och gotiska klubben bl.a. via Ingmar Karlssons idiotiska kampanj. Så kan det gå. Torbjörn Elensky får sig en släng av sleven också av idioterna.

Anonym sa...

Vad som också är speciellt otäckt med just den motbjudande Gotiska klubbens hetsjakt är att det tidigare i dess kommentatorsfält har förekommit uppmaningar
till "hembesök" hos namngivna svenska "landsförrädare.
Att även "Härnösandspraktikantten" engagerar sig i tråden förstärker obehagskänslan.