torsdag, juli 26, 2007

Dagens Nyheter förstår inte konceptet "yttrandefrihet"

Dagens Nyheter är sedan länge en ansedd bastion för Sveriges vänsterintellektuella elit. Det är inte sällan DN-skribenter bröstar sig rejält med sina vackra värderingar och smarta samhällsanalyser. Men frågan idag är om DN verkligen, i grund och botten, står för rakt igenom demokratiska värderingar. Man väljer nämligen medvetet att förvägra vissa människor rättigheten att göra sig hörda på samma villkor som andra, människor som redan tidigare saknar grundläggande rättigheter och som därför har ett helt annat behov av att höras än det konsekrerade politiska och kulturella etablissemanget. Det handlar om sexarbetare. Misstanken att DN vägrar länka till Isabellas blogg, Att arbeta som eskort, den svenska blogg som mest vigoröst argumenterar för sexarbetares rättigheter, enbart för att den drivs av en sexarbetare, har bekräftats. Hyckleriet är, som Louise P påpekar, enormt -- vi som uttrycker precis samma åsikter som Isabella men som har en annan profil blir inte bojkottade.
Man kan, som Louise, skriva ett e-postmeddelande till DN. Vill man vara lite bekväm kan man använda sig av den mall som återfinns i en av kommentarerna till Isabellas post.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack vännen!
Ditt stöd värmer i snålblåsten idag!
Kram på dig!

Charlotte W sa...

Kram på dig själv, Isabella! Och kom ihåg att du har ett starkt stöd inom bloggosfären iallafall -- även om det blåser kallt.

Nils sa...

"Dagens Nyheter är sedan länge en ansedd bastion för Sveriges vänsterintellektuella elit."

Alltså, jag gillar inte DN heller, men vilka pratar du om? Per Ahlmark? Henrik Brors? Peter Wolodarski?

Anonym sa...

Det finns ett gammalt USAiskt talesät som säger "There is freedom of press for those who own one.". Med andra ord, man kan inte tvinga DN att publicera länkar till ens blogg. Gillar man det inte får man starta sin egen tidning.

Charlotte W sa...

Nils: jag utgår från att du brukar läsa DM kultur? Stefan Jonsson, Nina Björk, Maria Schottenius m fl m fl. I den delen av tidningen finns en vänsterintellektuell tradition man måste vara blind för att inte se. Och det var den delen jag syftade till -- det är också, i första hand, de som är "de intellektuella".

Staffan: nej, jag har inte heller hävdat att man kan TVINGA DN att länka till vem som helst. Det är inte det jag menar att man ska heller. Jag kritiserar, helt enkelt, deras praxis som jag menar utestänger vissa från att kunna yttra sig på samma sätt som andra. Men det där med att javisst, det är väl bara att starta en tidning, det är väl skämt eller? För du inser väl att det krävs en del, eh, kapital för det?