onsdag, maj 21, 2008

Att vara människa är att skämmas

Det var ju väntat att lagen skulle antas men att den antogs med siffrorna 265—33 är ändå chockerande.
Det är sossarnas agerande som är så chockerande. Historien upprepar sig: vem minns inte när t o m tidigare "radikalt rättviseorienterade" sossar som Luciano Astudillo med partipiskan vinande på sin rygg röstade emot att ge de avvisningshotade familjerna till apatiska flyktingbarn amnesti.
"Att vara socialdemokrat är att skämmas" skriver Roya på Royaochmatildas blogg. Men det är förstås egentligen inte bara dem det handlar om. Jag skäms också. Skäms över att vara människa. En människa som tröstar sig med schlager och lever i oförtjänt välmåga medan andra inte ens vågar eller på grund av bristande ekonomi kan gå till doktorn när de är sjuka.
Vet skäms på oss.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har redan skickat över ett större gäng papperslösa till ditt hem där du nu förmodligen kan hysa in dessa,ge dom föda mm mm och funderar själv på att flytta in hos dig när du nu påstår dig värna om människor samtidigt som vi pissar på de som redan har rätt att vara här.Vi syns som sagt.

Pelle

“Lacking IQ in a small kid could be rather cute,but when they have reached your age its just simply embarrassing.”

Charlotte W sa...

Jaha, vad trevligt.

Anonym sa...

Hi hi ... Du är bara för goooo Pelle.Det spelar nog inte så stor roll vad du säger till dessa människor som inte kan reda ut en redan illa ställd social och vårdsituation som den nu är i Sverige innan de vill ge ännu mer obefintlig kapacitet till personer som inte ens har rätt till denna vård när alltför många redan boende i landet saknar dessa möjlighete till en bra och rättvis vård med en mycket illa hanterad infrastruktur.

IDA

Anonym sa...

Dessa begåvade anonyma kommentatorer verkar ha missat att det kostar mer att inte erbjuda vård eftersom det blir dyrare när folk kommer akut. Några begränsade resurser behöver de alltså inte oroa sig för, däremot människovärdet..

Charlotte W sa...

Tack Nils.

Anonym sa...

Om vi lägger ned försvaret helt och åter tillåter oss att beskatta överklassen samt väljer en regering som faktiskt föregår med gott exempel och inte håller sig med svart arbetskraft, har vi nog både en och annan krona att ge alla en dräglig sjukvård, både befintliga svenska medborgare och flyktingar. Det behöver man ingen vidare IQ för att inse. Men man behöver i alla fall en annan grundläggande mänsklig egenskap: empati.

LeoB sa...

Kära Pelle-IDA,

Jag funderade först över varför du ville vara anonym, men så såg jag att du har skickat över ett större gäng papperslösa. Du verkar inte ha någon större omsorg om dem så jag antar att du helt enkelt är professionel människo-smugglare.

Det är antagligen bäst att vi upplyser dig om att det här inte är rätt plats för den handeln. Vi som läser här försöker visa omsorg om de papperslösa (när de behöver det), inte tjäna pengar på dem.

Bry dig annars inte så mycket om din IQ och att du är splittrad. Om din IQ inte är så bra så betänk att det är lättare att tänka fel om är smart och tror att man alltid har rätt än om man har medkänsla och verkligen tänker efter. Och att känna sig splittrad, det kan nog ofta bero på att man egentligen bryr sig men inte vet hur man ska göra.

jacobsteel sa...

Herrejösses. Den _antogs_. :o

Vad herrskapet politiker tror sig uppnå med denna lag är obegripligt.

Anonym sa...

Dessa människor är här illegalt, alltså har de utfört en kriminell handling. De har satt sig över svensk lagstiftning och skall då behandlas därefter. Det finns två alternativ - förvisa dem omedelbart eller ge dem asyl. Får de asyl så skall de omfattas av det sociala skyddsnät som gäller. Men så länge de är här illegalt så skall det bannemej inte gullas med dem. De får stå konsekvenserna av sitt eget handlande.

LeoB sa...

Sveder:

Är du verkligen säker på att du förstår vad du säger? Det gäller alltså om de här människorna faktiskt har rätt till vård i livshotande situationer. Alltså rätt till det.

Har du någon gång begått någon som helst olaglig handling? Är du alldeles säker på att du inte har gjort det? Om du inte har gjort det så är du troligen den ende människan i Sverige som inte har gjort någon som helst olaglig handling.

Tycker du att du ska ha rätt till vård även om du satt dig över svensk lagstiftning någon gång? Förresten, tycker du att man ska ljuga?

Charlotte W sa...

Sveder anser uppenbarligen inte att fångarna på våra fängelser har rätt till vård....

Anonym sa...

Jag som står i bryderier över att vara med i Mp... Jag är glad att jag inte är sosse! :-)

jacobsteel sa...

kreativ idé att folk som bryter mot lagen inte ska få vård.

varför inte spara på offentliga utgifter genom att ändra straffsatserna för att gå mot röd gubbe, köra fort, lämna företräde, röka, tja, med lite tur kanske vi kan avskaffa hela den offentliga sektorn utom polisen.

Charlotte W sa...

Jag är ändå väldigt glad att jag, Jimpan, Jacob, Andreas, Nils & leob är fler än Pelle, Ida & Sveder.
Och att många bloggare reagerar mot detta.