onsdag, april 02, 2008

Struntskandal

Formel 1-världen skakas i sina grundvalar! Vad är det som har hänt? Är loppen riggade? Har mutor utbetalats? Är Internationella Bilsportförbundet FIA i hemlighet en terrororganisation? Nej. FIAs ordförande är sadomasochist. Och han har inte nöjt sig med lite sängkammarsmisk tillsammans med en stadig partner. Han har löpt linan ut, låtit inreda en egen liten tortyrkammare, anlitat prostituerade och låtit spela ut fantasier som äger rum i koncentrationslägermiljö.
Max Mosley är son till gamle fascistledaren Oswald Mosley. Vem vet hur detta har påverkat honom. Hans högst specifika begär kan mycket väl vara ett utslag av det sätt hans psyke bearbetat faderns hållning. Det mänskliga psyket är komplicerat - det visas inte minst av den enorma variationsrikedom som råder på det sexuella området. Vissa tänder på damcykelsadlar, andra tycker om att bära röd korsett. Vissa skickar tvångsmässigt hundratals sms-meddelanden till en erotisk dansös, andra nöjer sig med missionärsställningen om lördagskvällarna. Jag har aldrig träffat Max Mosley och har ingen aning om vad hans politiska hemvist är. För trots Sydsvenskeartikelns märkliga hopblandning av begreppen, en hopblandning som mer förståeligt de judiska organisationer som enligt artikeln har protesterat mot Mosley också gör, så är det faktiskt så att en sexuell läggning inte är ett politiskt ställningstagande. Inte ens om den klär sig i naziuniform. Mig veterligen är naziparafernalia inte helt okända rekvisita inom BDSM-miljön. Det handlar om de märkliga vägar begären styrts in på och om fantasins helt politiskt inkorrekta och realitetsdistanserade sätt att bruka historiens scenerier och dess popkulturella representationer; inte, som regel, om att nödvändigtvis dela nationalsocialismens värderingar.
Så varför skulle den där filmen på stackars Mosleys sexlekar som nu hotar hans jobb överhuvudtaget vara intressant för en allmänhet? Vad han haft för sig i tortyrkammaren (OBS! det handlar alltså om tortyrLEKAR, inte om regelrätt tortyr, förutsatt att de prostutierade som medverkat vetat om vad de gett sig in i - och det kan man faktiskt utgå från att de har gjort, den här typen av spel måste vara rätt noggrant uppgjort från början), det angår ingen annan än honom själv och de han betalat för att få den här sexuella tjänsten utförd. Det BORDE i alla fall inte angå någon av oss andra. Överhuvudtaget.

Uppdatering: Times Online skriver att Mosley förnekar själva nazi-inslaget i SM-orgien. Enligt honom handlar det bara om att han talat tyska eftersom en av de prostituerade kvinnorna var tyska. Jag har inte sett filmen ifråga (den lär finnas nånstans ute på nätet, jag ämnar inte försöka leta upp den) och vet inte hur pass trovärdig en sådan förklaring är. Det borde, som sagt, inte spela någon roll. Men vissa tycker uppenbarligen att, som en av hans medarbetare säger, "man inte kan ha en ledare som är pervers" överhuvudtaget. Då frågar man sig var gränsen går. Vad är tillåtet, kan inte en företagsledare eller politiker t ex använda handklovar i sängen? Är det tillåtet för löneslavar med inte för chefer att ha smisksex? Får personer i ledande positioner överhuvudtaget ha en sexualitet utöver den barnaalstrande som sker inom äktenskapets trygga hamn?

8 kommentarer:

Johan sa...

Och det är väl ungefär allt som egentigen skulle behöva sägas, om vi levde i en vettig värld: "det har inte vi – eller någon annan – att göra med".

//JJ

Charlotte sa...

Eller hur.

Alexander sa...

Fan vad trist att folk fortfarande är så inskränkta. Moralismen frodas. För övrigt är väl "nazi-parafernalia" även ett vanligt inslag i vissa subkulturer.

Charlotte sa...

Visst är det konstigt.
Ännu märkligare blir det om det är som Mosley säger, att det inte finns nån nazi-koppling utan att han bara talade tyska. Eftersom kvinnan som piskade honom var tyska. I så fall räcker det alltså med några ord på tyska för att brittisk tabloidpress ska börja tala om "nazi-orgie". Bisarrt. :-)

Anna-Lena Lodenius sa...

Ja visst finns det mycket moralism överallt i dessa frågor. Onödigt, folk får väl ha vad för slags sex de vill om alla är vuxna och med på det. Kommer dock osökt att tänka på en händelse som jag fått refererad för mig där en ung man och en äldre kvinna greps när de cyklade omkring på gatorna i nazistuniform (båda eller en av dem, minns inte - har för mig att det var Göteborg och någon gång under tidigt 80-tal men även detta kan vara fel). De åtalades hur som helst enligt uniformsförbudet som då fortfarande var aktuellt - alltså en klockren sammanblandning av politik och privatliv.

Charlotte sa...

Jaha, vad lustigt. Eller vad man ska kalla det. De kanske var på väg till en maskerad?

Anna-Lena Lodenius sa...

Nej, vad jag förstod var nazistuniformerna en del av ett sexuellt spel.

Charlotte sa...

Aha! Jamen herregud så intressant. Rent psykologiskt. Fast betydligt mer föargelseväckande för allmänheten än Mosleys ev nazi-sexlek. Och ja, i ett sådant fall, om man tänker sig att det vore Fredrik Reinfeldt med fru eller någon minister eller P G Gyllenhammar etc, då hade man kanske tyckt att tja, är det så lämpligt? :-) Det skulle krävas ett oerhört vidsynt folk och ingen vars känslor sårats...