lördag, april 19, 2008

En god idé

Det var hos Tanja Suhinina jag såg den först:
"Det vore najs med vettig information. Det vore till exempel guld värt om man lätt kunde hitta info om vart man kan vända sig för att kunna prata om sin besvärliga sexualitet. Som jag har förstått det kan man det på KIs sexualmedicinska centrum, men det tog mig mycket googlande och tidigare kunskaper att hitta hemsidan och det står inte direkt 'Du som besväras av att vilja våldta folk - ring 020-120 0333'."
Och idag i DN lanseras idén stort:
"Inrätta en nationell telefonlinje för dem som känner impulser att begå sexualbrott och vill ha hjälp att inte utföra dem. Det föreslår RFSU:s generalsekreterare Åsa Regnér.
En telefonlinje
löser inte allt. Men det finns faktiskt de som hör varningsklockorna. Det kan handla om en sexuell dragning till ett barn eller fantasier om våldshandlingar."
Jag hoppas Regnér får gehör.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Som Blogge påpekar är det nog en förutsättning att toppsning och registreringshetsen tar slut först, om någon ska våga söka hjälp. Annars är det en bra idé.

Charlotte sa...

Kanske det.

Tanja Suhinina sa...

Mnja, det beror nog på vilken sorts hjälp. Mig veterligen är det hittills ingen som på fullt allvar varit i närheten av att förespråka registrering av folk som ringer anonyma linjer.

Charlotte sa...

Riktigt påpekande, förstås.

RedLib sa...

Föreslår att ni sätter er in i vad "trafiklagringsdirektivet" innebär.

Det är en hemsk värd de fixar åt oss :-(

Charlotte sa...

Just det, bra argument redlib. Men kanske inte det främsta att använda i den allmänna debatten mot trafiklagringsdirektivet. (Få lär vara intresserade av att skrota det för potentiella sexförbrytares skull.)