onsdag, mars 11, 2009

Mer om antisemitism och Vänsterpartiet

Nya numret av Expo innehåller en artikel om det ökade antalet antisemitiska incidenter i Sverige under början av året.
Man kan dessutom läsa om hur en vänsterpartist i Helsingborg med den lokala styrelsens goda minne publicerat antisemitiskt material på lokalföreningens hemsida. Till Vänsterpartiets försvar ska sägas att distriktsstyrelsen grep in och stoppade materialet ifråga. Men hur, frågar man sig, är det möjligt att den lokala partiordföranden kan försvara sin kamrat med följande nonsensyttrande: "Min uppfattning är att han har ett språkbruk som gör att han uttrycker sig så". Och framför allt frågar man sig hur det är möjligt att lokalföreningen säger sig hålla med om "texternas huvudpoäng" - när texterna enligt Expo bl a uttryckt att judarna styr USA och att den judiska staten driver jorden mot sin undergång.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Min uppfattning är att han har ett språkbruk som gör att han uttrycker sig så". Det påminner mig om "det är så han är van att diskutera, det är så man diskuterar i hans kultur", sade försvararna av Ahmed Rami (Radio Islam) bland vilka bl a befann sig Jan Myrdal, Olof Lagercrantz och Per Gharton.
EL

Charlotte Wiberg sa...

Sant. Fast här handlar det om en Per istället för en Ahmed.

Anonym sa...

Den där historien om vänsterpartisten i Helsingborg var rätt komisk, på sitt sätt. Intressant att lokalföreningen håller med om huvudpoängen - men hade föredragit att linda in det?

Charlotte Wiberg sa...

Ja eller hur? Det är hur sjukt som helst :)

Anonym sa...

Per Rehnberg är nog lite besatt och att han ursäktas av Vänsterparties ordförande är att beklaga. Historikern Lars Andersson ser nyktert på saken. Israel "driver jorden mot sin undergång" är ju helt befängt. De sk "hemliga" koncentrationslägren är numera inte "hemliga" längre...inte ens i Nordkorea.
EL