onsdag, mars 25, 2009

Hysteri VIII: EKORRE!!!

Inte för att jag förstår hur en hel familj kan bli hysterisk av detta söta lilla djur. Det måste vara nåt kulturellt betingat?


-------------------
Lästips för dagen: Lawen Mohtadi i GP.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår inte heller. Ekorrar är ju skitsöta! Enda djuret som är sötare är väl "Sugar Glidern". Bildgoogla dem. :))))

Charlotte W sa...

Åååh, jättesöt!! Vilka ögon! Jag vill ha en!

Anonym sa...

Nåja, ekorrar är söta så länge de befinner sig utomhus. Vi har 3 olika sorter i trädgården. Hur man än försöker skydda fågelmataren så listar de ut hur de ska tömma den.
Charlotte, har du haft möss inomhus?
EL

Charlotte W sa...

Nä, men jag har sett små söta möss stryka runt husknuten...

Anonym sa...

En gång kom en liten mus och sprang efter väggen i mitt klassrum i vår gamla high schoolbyggnad. Tre pojkar, 14-15-åringar hoppade genast upp på sina stolar, som i klippet! Klart jag retades med dem. (Det fanns fladdermöss på vinden också och nån gång kunde de ses flyga i korridorerna)

Nu är det ju så, Charlotte, att somliga av dessa söta djur bär på rabies. Tvättbjörnarna håller vi distans från också när de kommer på besök.

EL, vilka tre sorter har ni? Jordekorrar och två vanliga sorter? Vi blir vansinniga på hösten när dom samlar mat. Alltid ska dom tvärs över vägen. Nu är det full fart igen; håller väl på att bilda familj. Höll på att köra över en igår.

A-K Roth

Fredrik Stangel sa...

Äh, den där hysterin över ekorrar slås i åtminstone tjoget gamla Pluto- och Kalle Anka-kortfilmer.

Charlotte W sa...

Hm, du har en poäng där Fredrik. Kanske skulle satsat på "animerad hysteri" istället?

Anonym sa...

A-K Roth
Piff och Puff ligger fortfarande och vintersover. Den röda ekorren, mellanstorleken, tror den kan
"flyga" och är ettrig. Jagar iväg alla andra t o m harpaltarna. Den stora gulbruna kommer nu i grått och svart!Men den vita finns inte här. Sticker man ut en brödskiva så tar de den i handen. Men sen så kan de promenera in i köket och be om mer! Jodå, jag bromsar titt som tätt för att rädda en som tror att det är grönare på andra sidan. Just nu så håller de sig varma, parvis:-))Snart kommer skunkarna och förpestar atmosfären.
EL

Anonym sa...

EL, vi har vad jag vet inga röda ekorrar här, svensktröda som den om satt i granen och skulle skala kottar, med tofsar i öronen. I Vancouver såg jag de svarta i en park. Du bor ju så nära Kanada så de har kanske smugit över gränsen illegalt? :)Men nu när vi blitt adopterade av katten Cheetah går våra gråbruna fram mer försiktigt hos oss. Nu stundar "flowering tree time" med all dess härlighet.

A-K

Men Piff och Puff (aka Chip and Dale, Chippendale) har nog vaknat också här.

Jonathan sa...

Bra text av Lawen!