fredag, augusti 29, 2008

Inte bara kvinnor är förryckta

Det har vi förstås vetat hela tiden, egentligen. Men den här nyheten gör mig ändå lite glad, på nåt sätt. Så borde jag kanske inte reagera på det faktum att en morddömd kvinna, den s k Tyskan, får beundrarpost från män. Men kvinnors kärleksbrev till manliga fångar brukar så ofta användas i syfte att bevisa något, oftast något ofördelaktigt om kvinnor, och oftast av nån snubbe som lider av det Tanja så målande beskrivit som Nice Guy-syndromet. Också desperadoparet Jessica Zandén och Cecilia Gyllenhammar använder sig av det i deras uppföljningskandalsuccébloggposten

Jämställdheten kväver oss! Ge oss tillbaka den riktige mannen!

De skriver:

Kvinnor kan tända på gränsöverskridande. Var finns Sveriges vackraste kvinnor? Enligt en av våra mest dominerande rättspsykiatriker sitter de i väntrummen på fängelseavdelningarna för våra farligaste kriminella. Många av dessa har skrivit till internerna och bett om att få bli deras kvinnor.
Låt oss vandra ut i gränszonen, låt oss se i vitögat vilka vi egentligen är. Här pågår en upptäcktsfärd förbi moral, rädsla och fördomar.

Det är väldigt oklart vad de här båda skribenterna egentligen vill bevisa, men de kanske skulle kunna ta de där brevskrivande männen i handen och gå på upptäcktsfärd med dem?
Den obligatoriske psykiater som uttalar sig i Expressenartikeln om Tyskans brev säger att han aldrig tidigare hört talas om kvinnliga förbrytare som får beundrarpost. Är det ett gryende jämställdhetsfenomen vi bevittnar, månne? Eller har det i alla år funnits ett okänt antal män som gått igång på giftmörderskor, hinsebergshäxor och barnflickor? (Apropå det så drömde jag i förrförra veckan att Camilla "Nej till FRA" Lindberg och Barnflickan från Knutby var en och samma person. Helt crazy. Det måste ha handlat om motsatser som vi bär inom oss typ eller nåt sånt.)

5 kommentarer:

henrik sa...

det lär väl finnas kvinnor som tänder på att skita på sig. vem för deras talan ? och vad har det med saken att göra överhuvudtaget ? ska man söka efter en partner som tänder på störningar i sitt kvaddade psyke och sätta upp det på den politiska dagordningen?
jesus motha f-ing x-st...
trevlih helg!

Charlotte Wiberg sa...

Tack detsamma.

jacobsteel sa...

hahaha... fick man höra om flera såna drömmar skulle man ju trivas att jobba som psykoanalytiker... ;)

Henric sa...

Men jämställdheten i den mån den kommer måste väl ofrånkomligen gå mycket denna väg? När jag var ung så trodde man väl aldrig att man skulle komma att stöta på kvinnliga nördar. På tidigt nittiotal gjorde Anna Lena Brundin ett stort nummer av att det inte fanns några kvinnliga töntar. I dag finns både töntar och nördar av kvinnligt kön och män som förälskar sig i kvinnliga yxmördare. Undrar om dessa kanske också är de "vackraste" männen, eller om vi måste vänta ett tag till för att nå dit..?

Charlotte Wiberg sa...

Jag tror du har rätt Henric.Om några år så... Och vi kommer att vara många kvinnor som beklagar oss över att männen inte vill ha oss hyggliga tjejer, de fastnar liksom bara för skitstövlar hela tiden. :-)
Vad gäller kvinnliga nördar förresten så är det tyvärr väldigt många som fortfarande inte upptäckt dem. Att kvinnor inte vill framstå som nördiga är en klyscha det fortfarande slängs hej vilt med.

(Ps - kul att stöta på en vänsterliberal, feministisk & sexradikal bloggare! A kindred spirit.)