måndag, mars 31, 2008

Sexmassagen är tillbaka

Sist det begav sig riktigt ordentligt var väl vid förra sekelskiftet (se t ex denna artikel).
Det är Margareta Flygt som i Sydsvenskan uppmärksammar mig på saken:

"I det senaste numret av svenska Elle kan man läsa ett upplevelsereportage om så kallad tantramassage. Reportern har åkt till Berlin – för än får man nog åka söderut för denna upplevelse – för att njuta. Att naken tillsammans med en annan naken man eller kvinna bli smekt, mjukt masserad och sedan sexuellt tillfredställd sägs vara den senaste hälsotrenden. 'Intimdelarna blir utförligt masserade, fram till den totala extasen' står det på ett av massageinstitutens hemsida. Allt i spaoasernas och nyreligiositetens tidevarv."

Och Flygt uppmärksammar också den totala dubbelmoral det innebär att det anses okej att köpa sexuell tillfredsställelse i det ena sammanhanget (tantramassage på spaklinik) men inte i det andra (vid reguljärt samlag eller annan sexuell handling med en prostituerad).

2 kommentarer:

Heiti Ernits sa...

Väldigt spännande frågeställning, faktiskt. Var går gränsen? Ser vi en uppluckring eller nyansering av den traditionella bilden?

Charlotte sa...

Åh, nu skrev jag en lång kommentar som Blogger tryckte bort....orkar inte upprepa den. Men ja, det är spännande. Och jag tycker diskussionen kring det här med sex & pengar helt klart blivit mer nyanserad här i Sverige på sista tiden. Men vi har en bit kvar...tycker jag.