tisdag, augusti 25, 2009

Män runkar, kvinnor onanerar

Jag får förstås skylla mig själv. Om man ställer frågan "Vad gör en kvinna som onanerar?" (se högermarginalen) och har med "Hon onanerar" som alternativ, då kommer folk naturligtvis att välja det alternativet. "Duh!" liksom.
Men ändå. Det är ju lite trist. Mest besviken är jag över att hela 26 personer av 108 valde alternativet "Hon pullar". Jag ber att få hänvisa till den här bloggkommentaren:

Ordet pulla har för många kommit att betyda nästan uteslutande (någon annans) ”fingrar i fittan”. Få kvinnor torde se några större paralleller mellan detta och den självtillfredsställelse som ryms i ordet runka…

...och den här:

Alltså, pulla för mig är mer att föra in fingrar än att smeka klittan?

Ja, oavsett om det är ens egna eller någon annans fingrar så...
Nu var det iofs faktiskt en man som skrev den där översta kommentaren, men jag är ändå frestad att göra saken till en könstillhörighetsfråga rätt & slätt. Kan det ha varit 26 män som föll för pulla-alternativet?

Rätt svar var naturligtvis "You tell me - det finns ju inget bra ord".

7 kommentarer:

Mariah sa...

Nej, det är lite brist på det. Jag har mer än en gång suttit i ett berusat tjejsällskap och försökt brainstorma. Frågan är ju om det behövs ett bra, lite lagom vardagsslappt och smågrovt ord för att etablera det faktum att kvinnor onanerar, eller om det måste accepteras först och det därefter kan komma ett bra ord för det.

Kanske en fråga för RFSU?

Charlotte W sa...

Ja kanske det?
Attans att det ska vara så svårt att försöka komma på ett bra ord själv... jag har inte heller lyckats med det.
Vi får hoppas att det kommer till oss i en dröm.

Niklas Starow sa...

"pilla" är ett ord jag hört några gånger, att "pilla" på sig själv.

"pulla" har jag bara hört, som ni, när någon annan gör det och då när man för in fingrarna.


Varför ska det vara så svårt att hitta ord för något som är så trevligt, är det den gamla kristna uppfostran där kvinnlig sexualitet är smutsig och farlig?

Charlotte W sa...

Hm, pilla på sig själv...låter lite som barn som upptäcker vad de har mellan benen, tycker jag...

Ja, det där med det gamla kristna arvet är väl säkert en delförklaring... Själva könsmaktsordningen (om man nu kan använda ett sådant ord utan att skrämmas idag) kanske mer central dock. Vet inte riktigt hur det är i icke-kristna länder. Men det är ju svårt att tänka sig att ett väldigt patriarkalt samhälle som Japan t ex skulle ha en friare syn på kvinnlig onani.
Fast vad tusan vet jag om det, egentligen.

Skyllbäck sa...

Jag har en kompis som brukar använda ordet "scrolla", taget från rörelsen när man använder scroll-hjulet på musen. Dubbelt bra tycker jag eftersom det inte bara är själva rörelserna som liknar varandra utan dessutom det faktum att man scrollar på just musen.

Jonas Vils sa...

Pulla har alltid betytt "höna" för mig.

Blanda inte in RFSU i det här,dom skulle säkert kalla det för "kransklia" eller liknande.

Charlotte W sa...

Tankeflanören: hm, "scrolla"...inte helt illa, faktiskt!

Jonas: :D