torsdag, augusti 13, 2009

Föredömliga bloggar

Med anledning av dagens deprimerande nyhet att SD nått rekordstöd i en - visserligen möjligen, som Ulf Bjereld påpekar, missvisande opinionsundersökning, är det läge att uppmärksamma ett par bloggar som gör allvar av parollen "Ta debatten mot de främlingsfientliga". Först och främst bloggen Vi i Sverige, som sprider "information om invandring och integration i en konstruktiv och positiv anda". Vi i Sverige riktar sig inte mot något specifikt parti utan vill utgöra en motvikt till främlingsfientlig retorik rent generellt. Riktar sig specifikt mot Sverigedemokraterna gör däremot bloggen Banjo. Här granskas Sverigedemokraternas politik och ideologi inför riksdagsvalet nästa år. Det är en viktig uppgift Banjo-bloggen tagit på sig.


Uppdatering: Den senaste Skopmätningen visar tackochlov något helt annat. Enligt den har SD fortfarande en bit kvar till riksdagsspärren. Jag väljer att tro mer på denna mätning.

Uppdatering 2: ....och då tänkte jag alltså bara på resultatet för SD. Att allianspartierna skulle vara mer populära än de rödgröna oppositionspartierna, det väljer jag att inte tro på.
------------------
...och så en helt annan blogg i ett helt annat ämne, som också kräver uppmärksamhet: Heja världen, som jag trodde var nerlagd, är uppenbarligen fortfarande igång om än sporadiskt, och fortsätter förse oss med information om Burma och repressionen där.

2 kommentarer:

Frederico sa...

Tackar för bra länkar!

Charlotte W sa...

de nada :)