söndag, juni 27, 2010

50-listan del 23: Kvinnan i sanden

...och nu äntligen: lite sex.
Detta är alltså en film som är så bra att den till och med lyckas göra det beprövade fokusera-på-(kvinnans)-njutande-ansikte-och-gripande-händer-greppet intressant.
Om handlingen kan man läsa här, om man vill.

....men av någon anledning kan jag inte få YouTubeinbäddningen att funka så man får själv gå in HÄR och titta.

Föregånde delar - se föregående inlägg som hänvisar till det föregående.

4 kommentarer:

stefan hallgren sa...

OK, detta är lite OT, men det är ändå om film. Jag såg på din blogger-profil att din favoritfilm är The Big Lebowski, och jag har aldrig sett den, men jag tänkte att jag kanske skulle gilla den, om den nu är baserad på Bukowski, min favoritförfattare, som jag har fått intryck av att den är.

And you know what? Jag hittade den på extrapris på COOP när jag köpte mat idag, "2 för 99". Så jag köpte den. Men jag har inte sett den än.

Du kanske undrar, vad var den andra jag köpte? Det var något kallat "Female Agents", nej inget porr, nånting med motståndsrörelsen under ww2. Jag tog den för att den verkade vara relaterad till min favorit-TV-serie, Secret Army (jag har alla boxar).

Charlotte W sa...

Haha, nä den är inte baserad på Bukowski. Men jag hoppas & tror att du kommer att gilla ändå!!
Female Agents känner jag inte till. Lämna gärna rapport.

stefan hallgren sa...

Okay, rapport:

Female Agents visade sig vara fransk (Femmes de L'ombre, 2008) och i mitt tycke alltför långrandig, plågsam och rörig för att vara en behållning att titta på, inte alls lika bra i suspense och storyline som Secret Army.

Lebowski var helt godkänd, men jag måste säga att han påminner mycket om Bukowskis alter ego Chinaski, och jag känner mig ganska säker på att jag har läst någon Bukowski-story där han satt i badet när några tyska nihilister trängde sig in för att skrämma honom av någon anledning som inte stod klar för honom. Även möten med miljonärer
och lösa fruntimmer känns förstås igen från Bukowski-historierna och poemen, samt förstås hela bum-imagen och drickandet och LA. Så för mig råder ingen tvekan om att Lebowski är Bukowski/Chinaski, även om det inte är officiellt erkänt.

Charlotte W sa...

Tack för rapporten!
Och för input om Bukowski/Lebowski - du har säkert rätt. Jag är ingen Bukowskikännare (knappt läst & fastnade inte för det lilla jag såg).