fredag, maj 28, 2010

The end is nigh

Årets ESC är inte det bästa. De verkliga hitsen är få, och även om kitschfaktorn är hög så saknas den äkta känslan.
Men några pärlor finns ändå, framför allt den här Led Zeppelin-inspirerade domedagsschlagern från Ukraina:Vi ska förstås inte heller glömma bort den lille godbiten från Israel:...eller för den delen de underbara ryssarna:


 (Jag uppfattade först texten fel & trodde han sjöng "I hope not that you kill me" istället för "I hope now that you hear me". Om man ersätter det sista med det första blir det ännu bättre allting.)

9 kommentarer:

stefan hallgren sa...

Herregud. Jag hatar såna där låtar. Döp om det till depressionsfestivalen om det bara ska vara sånt.

Charlotte W sa...

Haha, "depressionsfestivalen" låter underbart för mig.... nu är det ju alltså inte bara sån musik i esc, det råkar bara vara så att det är deppet jag gillar mest. :)
Fast jag tvivlar på att du skulle gilla nåt av det andra heller. Det finns ju ingen riktig hårdrock med (även om Turkiet försöker sig på nåt åt det hållet).

Fredrik Stangel sa...

Rysslands låt var ju inte alls bra. Tråkig rysk Youtubehumor som borde somnat in för flera år sedan.

Andra delfestivalen var väl annars helt en par med hur nivån brukar vara. (Fast jag hade hellre sett slovenerna gå vidare än den tråkiga walesaren vars föräldrar tycks ha sommarhus i Nicosia.)

Har du läst några kommentarer på någon dagstidningssite idag, förresten? Väldigt intressant, mycket "varför skickar vi en tråkig fjompa som inte ens har ordentliga tuttar istället för en riktig kvinna som minsann Ukraina gjorde" blandat med en hel del rasism.

Charlotte W sa...

Alltså, jag vill ju inte verka snobbig eller nåt men jag läser sällan dagstidningskommentarerna... De gör mig bara deprimerad och får mig att se mänskligheten som ond.

Slovenien you say? Are you mad?? :)

stefan hallgren sa...

Jag brukar inte följa detta, men bara för att Charlotte skrev om det, så kollade jag upp det svenska bidraget, som jag tyckte var OERHÖRT BRA OCH PROFFSIGT, och det gick inte ens till final!

Que?

Det här måste ju vara genomkorrumperat.

Charlotte W sa...

Hehe.
Jag håller faktiskt med om att Sveriges bidrag hade varit värt att gå till final i år. Men, such is life :)

stefan hallgren sa...

Skandal är vad det är. Förmodligen tycker de väl att det svenska bidraget var för amerikaniserat el.dyl. Ja, vi har ju haft amerikaniserad populärmusik sedan åtminstone 1960-talet, och det gillar förstås inte de där gamla nazisterna och kommunisterna därute.
Och kristkonservativa är de också. De vill i slutändan bara ha psalmer förstås. Och andra böne- och begravningssånger.

Charlotte W sa...

Go get'em, Stefan! :D

Anonym sa...

Re kommentarer i dagstidningarna.: "...De gör mig bara deprimerad och får mig att se mänskligheten som ond..."
LOL!
A-K