måndag, maj 24, 2010

"Du får inte skrämma bort honom"

Jag har ingen aning om vilken relation kvinnan på tåget från Stockholm kan ha stått i till den hon talade med. Men mitt bestående intryck: deprimerande. "Nej, du får inte... du måste vänta på att han hör av sig... han måste bevisa sig för dig... Vad är det du vill veta - om han kommer att lämna sin flickvän för dig? Men det kan du bara få reda på genom att låta honom höra av sig. Jodå, han kommer att ringa... jag lovar. Du kan inte hålla på så, och skicka 25... okej, 3. Men det är ju som 25... Du får inte skrämma bort honom nu!"

Och detta får mig osökt att tänka på den här vanvettiga ledaren om Mona Sahlin.
Nej okej, inte helt osökt kanske. Men "kvinnor som skräms" kan möjligen vara den gemensamma nämnaren.

9 kommentarer:

stefan hallgren sa...

Men den som skräms mest med sitt blotta utseende, sin kala hjässa, sina stirrande fiskögon och sina svarta kostymer med röda slipsar, måste väl ändå vara Reinfeldt? Han måste ju faktiskt vara den visuellt mest skrämmande politikern i hela den demokratiska världen, och detta helt bortsett från hans skrämmande politik.

Charlotte W sa...

Hehe.
Per Schlingmann är nog min favorit vad gäller att skrämmas visuellt...

Charlotte W sa...

(Och då syftar jag alltså på glasögon, frisyr, hela stylingen...inte fysionomin.)

Jan E sa...

Vari ligger det vanvettiga i Barometerns ledare om Sahlin? Man har ju bara konstaterat något som alla vet – att hon inte har kompetens nog att vara statsminister. Och det har inte ett dugg med kön att göra. Redan idag har hon befordrats långt över sin kompetensnivå. Hon må vara erfaren som minister, men vad har hon egentligen uträttat? Mer än att sprida floskler och dessutom med ett dåligt språk.

stefan hallgren sa...

Ja, det är förstås olämpligt och onödigt att ägna sig åt fysionomi-angrepp, jag hade tagit några öl...
men jag tänkte på det där tjatet om att Mona inte är POPULÄR, men att Reinfeldt skulle vara det, jag fattar det bara inte. Jag menar, det är ju som kejsarens nya kläder eller nånting, ser de inte vilken ondska han utstrålar? Eller är det det de GILLAR kanske?

Charlotte W sa...

Jan E, jag kan ju bara svara det självklara - att inte "alla vet att hon inte har kompetens nog att vara statsminister", att könet naturligtvis spelar in (vilket den här ledarskribenten faktiskt också säger). Den där kritiken mot hennes "dåliga språk" tycker jag är direkt obehaglig och säger mycket om hur både klass och kön spelar in i "våra" värderingar.

Stefan: ska jag vara orolig över din alkoholkonsumtion?

stefan hallgren sa...

Nej, varför skulle du det? Jag dricker ganska sällan, och inte mer än att jag vet vad jag säger och gör, men man kan ju dock bli lite på gränsen i sina formuleringar, kanske.

Charlotte W sa...

Bra, jag försökte bara vara allmänt medmänsklig :)

stefan hallgren sa...

Bra, jag vill ju inte oroa dig, my darling ;)