måndag, maj 11, 2009

Konspirativt på ABF

Hur är det möjligt att ABF kan anordna ett seminarium om elfte september i samarbete med Alhambra/Lasse Wilhelmsson? På deras hemsida framhåller Alhambra att David Ray Griffin, som ska hålla dagens föredrag, inte lägger fram någon konspirationsteori, utan bara uppmanar "USA:s kongress och press att reda ut vad som är sanning." Men hur det än må vara med det så är det väl känt var Wilhelmsson själv står i detta. Och i vänstermarginalen, bredvid reklamen för Griffins bok, länkar Alhambra (vars utgivning bl a inbegriper den antisemitiske skribenten Israel Shamir) till den antisemitiska, konspiracistiska webbsajten Vaken.se.
Som Torbjörn Elensky påpekar i DN - den här typen av verksamhet är motsatsen till folkbildning och naturligtvis ingenting som ABF borde syssla med.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, milda makter, det är bara mer prov på vansinne vad gäller dem man bjuder in att sprida obehag. Lägg ABF till listan Broderskaparna, Palmecentret, Ordfront. Har dom inga kloka/utbildade som kan skilja agnarna från vetet inom ledningen? Är dom bakom flöte' allihop?

A-K

Charlotte W sa...

Ja inte vet jag. Jag förstår det helt enkelt inte.

jimpan sa...

Märkligt. Står Lasse Wilhelmsson bakom Alhambra? Jag har ingen större koll på förlaget, men har köpt en del från det tidigare - de har en del riktigt intressanta böcker bland sin utgivning (bl a Tsai Chih Chungs tecknade versioner av östasiatiska klassiker samt Ibn Khalduns lika klassisa Introduktion till världshistorien)- men jag har märkt en viss upptagenhet av Bush och 11 september som jag inte är fullt så intresserad av (för att uttrycka det milt). Har dock inte handlat därifrån på ganska länge.

Anonym sa...

"...bara uppmanar "USA:s kongress och press att reda ut vad som är sanning."
Ja, och Elvis lever enligt knäppgökar som sett honom. Och vem sköt Kennedy? Vi vill bara få fram sanningen!:-)
EL

Charlotte W sa...

Jimpa: Bakom & bakom. Han jobbar med/för förlaget i alla fall.

EL: :)

TTime sa...

Professor David Ray Griffin som höll föreläsningen på ABF är genomseriös, vilket man inte kan säga om DNs Torbjörn Elensky.

Att "911 Truth"-rörelsen lockar till sig en hel del kufar går inte att sticka under stol med, men de är inte i någon majoritet, och Griffin är inte ett av dessa fån.

Här är Griffins videosvar till Torbjörn Elensky, som Elensky knappast lär våga svara på: David Ray Griffin svarar till Torbjörn Elensky 090511Om man inte kan svara rätt på frågan "Hur många SKYSKRAPOR var det som föll på Manhattan den 11:e september 2001?", så vet man ingenting om "911 Truth"-rörelsen. (Det var inte två)

Charlotte W sa...

Ja oj det var ju ett svar som får tyst på de flesta...not. :)

TTime sa...

Den danske kemiprofessorn Niels Harrit, som nämdes i klippet ovan, föreläser i Malmö nu på onsdag.

Niels Harrit i danska nyheternaVarför inte dyka upp och ställa lite tuffa frågor? :-)

Datum: den 27 maj 2009
Tid: 19:30 - 21:30
Plats: Café Liberté
Gatuadress: S:t Gertrudsgatan 4C
Stad/ort: Malmö, Sverige

Charlotte W sa...

Ja kanske det.

Charlotte W sa...

...om det nu är meningsfullt. Jag får en känsla av att det kan vara lika lite eller mycket meningsfullt att diskutera med "truthers" som att diskutera med förintelseförnekare - människor som går vilse i detaljer de tolkar som de själva vill, liksom.
Men man borde kanske ändå. Jag vet inte.

TTime sa...

Den japanske parlamentarikern Yukihisa Fujita har vid flera tillfällen i det japanska parlamentet ifrågasatt den officiella konspirationsteorin kring 911. Ett exempel: Yukihisa FujitaDen 26:e februari 2008 visades filmen "Zero - an investigation into 9.11" i det Europeiska parlamentet. I filmen figurerar bl a EU-parlamentarikern Giulietto Chiesa och nobelpristagaren Dario Fo.

Chiesa, Fujita och David Ray Griffin var alla på plats när filmen visades: EU-parlamentet 26/2 2008Filmen går att hitta på flera ställen:

Zero på Google videoZero som torrentfil

Charlotte W sa...

Okej nu har du tillräckligt mycket fått använda mitt kommentarsfält till att dumpa länkar till truther-material. Nu får det räcka.