fredag, april 30, 2010

Lite här, lite där. Igen.

- Skrivit ett inlägg på SKMA blogg angående den här postningen.

- Noterar den nyöppnade sajten Expo Skola.

- ... och att The Falls sångare Mark E Smith verkar falla in under kategorin "jobbiga människor man måste älska".

5 kommentarer:

Anonym sa...

Charlotte

Intressant och modig artikel. Ett par kommentarer. Judar är ett folk, inte (enligt nazisterna) en ras.
Ang. Serena Williams så kallas färgade amerikaner för "African Americans" i USA. Detta uttryck är långtifrån accepterat av just färgade amerikaner.
Organhandel förekommer väl lite varstans trots förbud. Just nu skrivs det om organhandel i Jordanien och Egypten.
Islamofobi har inget att göra med ras såklart. Uttrycket lär komma från Iran.
Khadaffi har sagt att Europa kommer att vara "oumma" om 50 år och tom Bernard Lewis, en mera seriös herre, förutspår att Islam kommer att vara religionen nr ett i Europa innan det här seklets slut.
Jesper har helt rätt, visst finns det judar som hatar judar, tragiskt men sant.
EL

Charlotte W sa...

Tack, EL.
Ang dina kommentarer...
"Judar är ett folk, inte (enligt nazisterna) en ras." Förstår inte riktigt vad du menar. För det första är nazistisk retorik full av hänvisningar till "die jüdische Rasse". För det andra var det väl knappt så att det egentligen fanns någon skillnad på "folk" och "ras" enligt deras tänkande.

"Ang. Serena Williams så kallas färgade amerikaner för "African Americans" i USA." Jag vet det, EL. Men nu var det inte tal om detta i NI-artikeln - utan om Willians som "afrikan", vilket är ngt annat.

"Khadaffi har sagt att Europa kommer att vara "oumma" om 50 år och tom Bernard Lewis, en mera seriös herre, förutspår att Islam kommer att vara religionen nr ett i Europa innan det här seklets slut." Jag vet inte riktigt vad du är ute efter, men ser en viss likhet mellan den typen av resonemang och de tyskar som i slutet av artonhundratalet ansåg att landet höll på att översvämmas av judar från öster som höll på att ta över...

Anonym sa...

"För det första är nazistisk retorik full av hänvisningar till "die jüdische Rasse"."
Jovisst, de tillhörde de sk Untermenschen. Hitlers ideal var ju blå ögon och blont hår, precis som han själv:)
"...nu var det inte tal om detta i NI-artikeln..."
Jag skulle ha läst den såklart men jag tror jag hajar galoppen när jag ser vilket fint sällskap tidningen håller sig med.
EL

Anonym sa...

Yo, Charlotte! Blir lite tårögd av tacksamhet över att du och Jonathan orkar gå emot hat och förakt mot olika grupper folk, religionsbaserade eller inte. Försökte tacka Jonathan på hans blogg men blev förvirrad över Google-accounts etc. Mitt google account verkar inte funka, jädrans elände. Orkar inte såpass att reda ut det. Men tack för att ni yngre orkar och tack till SKMA!

Såg via länk hos Jonathan min egen längre diskussion med Bjereld, en diskussion som faktiskt drog fram ett påstående från Bjereld,

"...För mig blir det absurt när man anklagar en jude för att vara antisemit. Då mister ordet antisemitism sin udd och därigenom gör man kampen mot antisemitism en stor otjänst..."

Det är som att dra ut tänder att få somliga att tänka och göra en mental länkning till sina egna ageranden, ställnijngstaganden och kanske mest, ignoreranden. Som om Bjereld någonsin har varit känslig för antisemitiska yttringar i sin egen politiska sfär! Munväder och tomma ord blir det. När engagerade han sig i någon "kamp" i det avseendet? Intressant läsning, speciellt om man som jag har glömt det man skrev då för tre år sedan :(

A-K Roth

Charlotte W sa...

Precis A-K. Bjereld talar gärna om hur viktig kampen mot antisemitismen är - i sammanhang där han i praktiken försvarar antisemitism eller åtminstone av okända skäl känner sig nödgad att huta åt dem som faktiskt för en sådan kamp.
Han har en enorm bevisbörda i den här frågan.