söndag, november 01, 2009

"Antisionismen" som politisk kraft

Lyssna på dagens Kaliber i P1 -

Den oheliga alliansen
- antisemitism på frammarsch

Programmet tar upp Mohamed Omar som samlande kraft för gamla och nya antisemiter. Planer på ett nytt "antisionistiskt" parti presenteras. Om det existerande "antisionistiska" parti som finns i Frankrike, och som i likhet med herr Omar stödjer den iranska regimen, kan man läsa här (pdf-varning!).

Uppdat ps - läs också hos Expo och Jonathan om Vänsterpartiets uteslutning av en medlem i Helsingborg efter dennes antisemitiska/"antisionistiska" skriverier.

Uppdat ps2 - på den kurdiska kanalen ASOsat hölls häromdagen en sevärd intervju med Jonathan Leman på temat antisemitism, kan ses här. Sevärd är också en intervju med Nima Dervish på samma kanal på temat islamism (ja apropå Omar då om inte annat).

Uppdat ps3 - Magnus Sandelin, som gjort research till Kalibers granskning, följer upp på sin blogg med en postning om Omaranda inom FiB-kretsar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar mera som om han har uteslutits för att hans sk "fakta" skadar partiet. Inte för hans gallimatias. Sicka hycklare!
EL

Charlotte W sa...

Men det är den gängse terminologin vid uteslutning. Det var likadant när man uteslöt en medlem som spelat in porrfilm (partiet är antiporr). Man kan ha synpunkter på om uteslutning är rätt väg att gå, men det råder inget tvivel om att killens skriverier åtminstone känts igen som antisemitism och det är positivt.

Fredrik Stangel sa...

EL: Ingen seriös förening har som kriteria för uteslutning att man har märkliga åsikter. Vi har yttrandefrihet i Sverige, och detta gäller även för medlemmar av föreningar.

Kriteriet brukar vara att man endera motverkar föreningens syfte, eller genom sitt medvetna agerande bidragit till att skada föreningen. Detta har ingenting med hyckleri att göra, och gäller för så gott som alla föreningar.

Anonym sa...

Fredrik
"Vi har yttrandefrihet i Sverige.."
Och självcensur.

Charlotte
Jovisst är det positivt. Här var ju antisemitismen lika synlig som en elefant i en korridor. Där behövde man inte läsa mellan raderna:-)
EL