söndag, juni 07, 2009

Jävla Malmö

Jag gillar ju min hemstad för det mesta. Men att SD just här fick 5,7 procent av rösterna till EU-valet, det får mig faktiskt att skämmas lite.
Dessutom ligger Danmark bara en bro bort - och där gick Dansk Folkeparti kraftigt framåt, som ett led i den allmänna förstärkningen av Europas högerpopulistiska krafter.
Man ska förvisso vara väldigt glad att PP knep outsiderplatsen i det svenska valet, istället för SD (och personligen är jag förstås glad över att mp, som jag röstade på, gick fram), men det samlade heleuropeiska resultatet ter sig mest som en jävla katastrof. Och Malmös valresultat som en liten spegelskärva av detta.

14 kommentarer:

Trader sa...

Javisst är det jobbigt när folk tycker annorlunda. SD tredubblar sina röster jfrt med 2004.

9% i riksdagsvalet 2010? Hursomhelst, Riksdagen here we come!

Charlotte W sa...

Det är inte jobbigt när folk "tycker annorlunda" utan när de är intoleranta och chauvinistiska.

Trader sa...

Ja, var och en har ju sina egna favoritepitet och högst personliga definition av vad som anses "intolerant och chauvinistiskt".

Har dock en välgrundad känsla av att all diskussion med dig beträffande dessa omständigheter är lika meningsfull som en debatt kring Kants Kategoriska Imperativ med en riesenschnauzer.

Charlotte W sa...

Grattis till att du känner till begreppet "Kants kategoriska imperativ" - men du har nog inte riktigt förstått innebörden av det, va?

Trader sa...

Jodå, ska vi slå vad? Vi diskuterade det under senaste MENSA-träffen, på Bishop's Arms (där du f ö lyste med din frånvaro...).

Förresten, på tal om kast med liten paj, var de RIKTIGT socialiströda läppstiften på H&M slut senast du släpade dig ner till GA?

Charlotte W sa...

Haha! Ja, har ni diskuterat det i Mensa så... Grattis igen - till att ha fått till den förmodligen larvigaste kommentar som nånsin skrivits på den här bloggen...:D

Trader sa...

"larvigaste kommentar som nånsin skrivits på den här bloggen"

Kom igen nu, bättre kan du! Vad hände med systemfientlig?! Fast jag misstänker att du inte är en tvättäkta arvtagare till NKVD med tanke på ditt judepatos.

Hur går det f ö ihop med ditt vurmande för muslimpimport? Det senare har ju s a s satt sina avtryck på Malmö redan, inte minst i samband med att fem intet ont anande Israeler fick spela tennis inför tomma läktare (och jag blev berövad att se min favoritsport live).

Undrar uppriktigt hur du får ihop denna ekvation? Har du inte sett nog av antisemitiska demonstrationer i Malmö ännu, eller vad?

Charlotte W sa...

Fantastiskt att du först drar till med "judepatos", sedan skriver negativt om antisemitiska demonstrationer...

Trader sa...

Ja, visst är det förvirrande, att varken "jude" eller "patos" är ett skällsord i mitt vokabulär?

Gratulerar f ö till ett slingrande i sakfrågan som inte ens allas vår begåvade Måååna hade klarat av.

Hade potentiellt högre tankar om dig coh ditt eventuella sinne för humor, men aufwiderschnauzer.

Antar att var och en vill befästa sin ställning som profet i egen stad (eller möjligen kvarter/trappuppgång i ditt fall). Du får säkert ett riktigt jobb vad det lider.

Charlotte W sa...

...hoppas att du aldrig får för dig att titta hit igen.

Charlotte W sa...

Frederico: mata inte trollet

Charlotte W sa...

Anonym: var inte anonym! Och mata inte trollet! :)

Heiti Ernits sa...

Charlotte:

Haha...det här var det sjukaste jag läst på länge. Trader, favoritsport tennis, Mensaträff på Bishops, kategoriska imperativ, aufwiderschnauze.

DET, är definitivt filmmaterial till bröderna Cohen.

Den gamle Kant roterar i sin grav. Det må jag lova :)

Charlotte W sa...

Haha, egentligen borde jag be dig att inte mata trollet Heiti men den kommentaren kan jag inte låta bli att släppa igenom... Visst är det lite Walter Sobchack över Trader :)