lördag, juli 17, 2010

JA!

Kanske första gången jag känner total entusiasm för varenda ord i en ledarkrönika i Expressen. Isobel Hadley-Kamptz "Jobba, lyd och tig" är helgjuten. Den är dessutom väldigt modig. Finns inget mer att tillägga.

5 kommentarer:

stefan hallgren sa...

Det enda man kan tillägga är kanske det direkta arvet från kristen teologi i arbetslinjen. Arbetandet i sitt anletes svett är ju ett direkt bud från Gud i bibeln, fast egentligen bara för män, kvinnor ska ju föda barn med smärta istället (nollvision på smärtstillande medel m.a.o.).

Sedan har vi förstås också tanken att arbete i sig, även om det bara skulle vara att gräva gropar och fylla igen dem igen, förhindrar synd, såsom drickande, horande, liggande på sofflock, läsande fel saker. Den som har fritid har således ingen framtid - i Himlen.

Slutligen är det bara en smaksak egentligen om man politiskt vill motivera arbetslinjen med socialism eller konservatism och marknadsfundamentalism. Alla måste vara för arbetslinjen, och de som kritiserar den är kättare.

MP var kättare ett tag, men gjorde avbön för att bli rumsrena för ministerposter.

Charlotte W sa...

...men nu lade du ju till det här :)

stefan hallgren sa...

Det var så inbjudande.

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Det är bara trams att påstå att vi gröna ändrat åsikter för att bli rumsrena. Vi behöver verkligen inte anpassa oss, både höger och vänster flörtar ohejdat med oss just nu. Däremot har det inte lyckats oss att få fram ett förslag till medborgarlön som är möjligt och och det har inte lyckats oss att få med övriga rödgröna på friåret.

Sen skulle jag kunna börja resonera om vad frånvaron av arbete och dra åt helvete-pengar gör med människor där ute där jag vanligtvis befinner mig på dagtid, men nu har jag semester, så även det får vila.

stefan hallgren sa...

Så rent principiellt är MP fortfarande för medborgarlön?

Jag hoppas det, för annars kanske meningen med att rösta på MP som alternativ till arbetslinjepartierna går förlorad.