torsdag, juli 03, 2008

What's the big idea?

Samtliga som försvarat FRA-lagen i media har hävdat att den är missförstådd. Så gör även herr Reinfeldt idag. Man undrar när den Stora Förklaringen ska komma, den som skingrar dimmorna. För inte kan det väl vara detta: "försvarsunderrättelsetjänst riktar sig inte mot enskilda individer, utan mot utrikes företeelser av mer diffus art inom ramen för vår säkerhetspolitik." Jag fattar inte riktigt hur dessa diffusa företeelser kan iakttas och förmedlas utan att några individer är involverade. Finns det en slags spöktrafik ute i kabelnätet som saknar både avsändare och mottagare? Onekligen fantasieggande.

Via Opassande ser jag att det finns dels en namninsamling som heter Brev som brev och som handlar om bevarande av brevhemligheten, dels en rent fysisk namninsamling mot FRA-lagen där man enkelt kan skriva ut formulär, samla in namnunderskrifter & sedan skicka in. En fantastisk grej är också att det rentav finns ett FRApedia. Och en av de saker FRApedia berättar om är dagens demonstration här i Malmö. Timbuktu är konferencier! Samling 17.00 på Gustav, utanför Burger King!

Uppdatering:
Läs också Claes Krantz, Badlands Hyena.

3 kommentarer:

Morrica sa...

Min teori är att detta stora, diffusa, kanske farliga, eventuellt hotfulla hot som kanske finns inte specificeras närmare eftersom de inte riktigt vet var de finns. Eller ens om det finns. Men de är rädda för det. Och därför vill de ha FRA, som de ser såhär: http://curiousheathen.blogspot.com/2008/07/jag-undrar-jag.html

Charlotte Wiberg sa...

En väl vald film morrica.

Morrica sa...

Tack