måndag, april 18, 2011

Gammalt depp återupptäckt

Man blir äldre, hjärnan börjar mjukas upp, man har bloggat några år, man börjar glömma saker som man tagit upp; man börjar upprepa sig. Plötsligt kom jag ihåg - angående det där med feelbadfilm och omröstningen till höger - att jag redan för några år sedan faktiskt gjorde en deppfilmlista här på bloggen. Jag avhandlade också i ett annat inlägg skillnaden mellan bra feelbadfilm och filmer som i sig bara är deprimerande.
Som tur är återfinns några filmer från den gamla listan i den nya, i omröstningen (som jag vet bara intresserar mig själv och en handfull närmast sörjande, but still). Annars hade det varit ännu mer pinsamt.

Uppdatering:  I dagens Nya vågen i P1 får vi veta att "Lyckokulturens terrorepok är över. Pessimismen är det nya svarta". Äntligen, säger jag. Min bästa tid är nu och jag minns den snö som föll i fjol.
Programmet handlar nu inte om feelbadfilm men är mycket givande lyssning om pessimismens uttryckssätt och fördelar, vilken musik man kan stå ut med att lyssna på under förtvivlan mm.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hm. Men det betyder ju egentligen bara att det finns vissa saker som man alltid återkommer till?

Charlotte W sa...

Jo det har du förstås rätt i anonym.

Ge dig själv ett namn nästa gång du kommenterar - jag tillåter egentligen inte anonyma kommentatorer.

Mariah sa...

Sorry, det var jag -- det hände något konstigt när jag skulle kommentera och jag trodde faktiskt att den hade försvunnit helt och hållet.

Charlotte W sa...

Dig förlåter jag naturligtvis direkt Mariah :)